Othello toont zicht tijdens het Belgisch Kampioenschap

Yves Awouters 12/09/2022 19:09 12/09/2022 20:09 1 min

De fantastische ruin Othello van den Haarthoeve liep afgelopen weekend mee in Sentower Park tijdens het Belgisch Kampioenschap voor achtjarige paarden.

Op woensdagavond ging het kampioenschap van start voor Yves en Othello van den Haarthoeve (Diamant de Semilly x Darco x Quintero). Het duo slaagde erin een eerste foutloze ronde neer te zetten binnen een tijd van 71,01 seconden.

Ook tijdens de tweede ronde op donderdag wisten de twee zich foutloos doorheen het parcours te wentelen. Na een korte pauze op vrijdag lag de focus terug erg hoog op zaterdag voor de finale ronde. Ook tijdens de derde ronde toonde Othello zijn kwaliteit. Helaas tikte hij een balk af, en ging hij dus niet door naar de barage. Toch eindigden ze zevende in het Kampioenschap.  

Het is fantastisch om te zien hoe hij evolueert. Othello toont enorm veel progressie, heeft veel vermogen en wil bovenal erg voorzichtig zijn. Hij sprong reeds vier 1,45 proeven, waarvan 3 foutloos en zette ook dit weekend weer enkele fantastische prestaties neer. Ik ben erg trots op hem.